Nytt år nytt fokus – avveckla vilande bolag

Nytt år nytt fokus. Har det nya året börjat bra? FöretagsSverige rullar vidare utan att sakta ner. Det startas nya bolag och gamla bolag avvecklas eller läggs vilande. Marknaderna är i ständig förändring och i den digitala världen snurrar allt fortare och fortare. Det som var hett igår är ute idag. Detta påverkar inte bara företagen utan också människorna. En del människor anpassar sig och är snabba att förändra sitt arbetssätt. Andra människor har svårare att hänga med i svängarna. Hör du som jag till kategorin människor som är snabba att starta nya projekt men tycker att det är dödligt tråkigt att avsluta gamla surdegar? Då kanske just du hör till kategorin människor som tenderar att låta ett äldre bolag ligga vilande istället för att avsluta det. Jag kan tänka så, hmm jag lägger det vilande så länge så kan jag fixa det senare, vem vet det kanske kommer till användning. I mitt fall är detta oftast en undanflykt för att det är roligare att jobba med mina nya projekt än att städa upp gamla numera döda projekt. Innerst inne vet jag att jag aldrig kommer att använda det där vilande företaget igen. Och det vore kanske ok om det verkligen var vilande, men per definition finns det inga vilande bolag. Man måste ändå sköta en del administration och det drar ändå på sig vissa kostnader.

Snabbavveckling är en enkel lösning

Det kan vara lägligt att överväga en smidig lösning. Om du anser att du inte har tid eller ork att avveckla bolaget själv så kan du som alternativ sälja bolaget för avveckling. På detta vis blir du av med bolaget snabbt och till väldigt liten arbetsinsats. Om det dessutom har blivit en surdeg för dig som ligger och gnager i bakhuvudet, något som du vet att du borde ta tag i så stjäl det ständigt energi som du kunde använda till ditt nya projekt. Då är det bättre att låta en tredje part sköta bolagsavvecklingen åt dig. Snabbavveckling är idag ett vedertaget och smidigt sätt att avveckla aktiebolag på.


Publicerat

i

av

Etiketter: