Det är inte inom en specifik bransch man väljer att avsluta bolag

Varje år så går svenska aktiebolag i konkurs. Anledningarna är många och man kan inte säga att det finns en enda orsak till att så många väljer att avsluta bolag på detta vis. Bolagen som läggs ner finns inom olika branscher vilket också är intressant. Kanske skulle man kunna säga att det att så många bolag avvecklas och läggs ner har något med ett större intresse för företagsamhet att göra. Det finns ju många initiativ som är till för att stimulera tillväxt av aktiebolag varpå fler ger detta en chans.

Avsluta bolag inom byggbranschen

Inom byggbranschen så har det avslutats flera bolag. Ett av dessa var E A bygg och markentreprenad AB i Helsingborg. Man beslutade om att avsluta bolag år 2014 i juni men det dröjde till 2017 tills konkursen inleddes. Maskin & Motor Sweden AB i Piteå hade ett snabbare förlopp. De inledde konkursen 2 dagar efter det att likvidationen var beslutad om.

Det är också svårt inom jordbruket

Att bönderna kämpar är ingen nyhet och därmed så kan man inte säga att det kommer som en förvåning att aktiebolag inom detta område läggs ner. Lagbo Gård Aktiebolag i Västerås inledde konkursen cirka ett år efter det att man beslutade sig för att avsluta bolag med likvidation. Trots att man erbjöd både jordbruk och jakt så gick det inte att fortsätta. Så ser läget ut för så många nystartade såväl som äldre bolag och trots stor hjälp från politiskt håll så kan det vara tufft att få verksamheten att fungera.


Publicerat

i

av

Etiketter: