Sälja ab för att likvidera det

Det finns olika sätt att avsluta ett aktiebolag på. Man kan välja att sälja ab till någon som kommer att fortsätta verksamheten och det kan ju vara en bra idé om det går mycket bra. För många så är bolaget så mycket mer än arbete och pengar. Man har ofta lagt ner både hjärta och själ i det, och då är det trist att se allting försvinna bara för att man själv vill ge sig på nya uppdrag och utmaningar. Men om man bestämmer sig för att avveckla helt och hållet så är likvidation en möjlighet att beakta. Det här är något som man kan göra genom att sälja till ett finansbolag som har som specialitet att likvidera aktiebolag åt andra.

Sälja ab för att det går dåligt

När det inte går så bra så kanske man får konkursvittring. Men man kan göra något åt saken innan det är försent. Ett sätt är att få god rådgivning och vända trenden. Det här är inte alltid så lätt. Detta särskilt då man kanske inte har jobbat på rätt sätt från start. Om det är så att man kan gå på plus minus noll, kanske till och med lite plus, genom att sälja så är likvidationen ett bättre val. Genom att likvidera så ser man ju till att alla som ska få betalt för räkningar får det så att man inte lämnar ett dåligt rykte efter sig.

En snabbare avveckling

Vill man inte själv sköta avvecklingen för att man har tröttnat på att jobba med det administrativa för bolaget som man ändå ger upp så kan man sälja aktiebolag för snabbavveckling. Det här är en tjänst som har blivit mycket populär i Sverige för att den är så pass smidig. Man säljer bolaget och den som köper avvecklar. Själv är man klar i och med försäljningen medan köparen jobbar vidare med resten.

Istället för att lägga nära ett år på att likvidera bolaget så kan man alltså bli klar på några dagars tid. Det här förutsätter att allt pappersarbete är i ordning och att man har gjort allt som krävs för att få bolaget redo för avvecklingen.

Det ska avvecklas på rätt sätt

När man väljer att sälja ab för att avveckla det så är det mycket viktigt att komma ihåg att likvidationen ska ske på korrekt sätt. Man ska inte chansa på en okänd tjänst utan välja en köpare som är känd för att jobba lagligt och korrekt. Det innebär att man inte riskerar att få problem längre fram med samtal från Skatteverket och annat som kan komma som följd av en snabbavveckling som inte har utförts på rätt sätt.


Publicerat

i

av

Etiketter: