Lägga ner aktiebolag eller fortsätta försöka?

Om ett företag fortsatt går på minus efter flera försök att förbättra omsättningen så kan man fråga sig om det kanske är dags att lägga ner aktiebolag innan skulderna blir så stora att man inte klarar av dem. Det är ansvarsfullt att betänka möjligheten till avveckling där man ser till att de som har lånat ut pengar till verksamheten, och de som ännu inte har fått betalt för varor och tjänster, får sina pengar. Samtidigt så kan det förstås vara så att det fortfarande går att vända trenden men då ska man vara säker på att man jobbar på rätt sätt innan man riskerar att komma en konkurs ännu närmre.

Lägga ner aktiebolag med snabbavveckling

Då man beslutar sig för att det inte längre är värt att försöka så kan man likvidera ab. Med en snabbavveckling så kan man lägga ner aktiebolag på ett mycket smart sätt. Man säljer det och slipper sedan tänka mer på saken. Bolaget som köper tar hand om avvecklingen. Det här kan ju kännas bra då man helst inte vill bli påmind mer än nödvändigt om företaget som inte fungerade så som man hade hoppats.

Vända trenden med effektiv hjälp

Om man vill ge det hela ett nytt försök så måste man få vettig hjälp. Har man försökt själv några gånger med olika typer av marknadsföring som bara kostade pengar så kan det vara riskabelt att göra samma sak igen. Kanske behöver man gå in och ändra i affärsplan för att aktiebolaget ska få fart. Det här kan kräva att en professionell rådgivare ser på den plan som finns för att komma med förslag på vad man kan göra för att börja gå på plus.


Publicerat

i

av

Etiketter: