Undvik att avveckla ab med konkurs

När så många nystartade aktiebolag går i konkurs så finns det anledning till att dra öronen åt sig. Man behöver inte acceptera att en nedåtgående trend måste sluta i konkurs. Det går att undvika att avveckla ab med konkurs. Här är några tips som kan vara till en hjälp om du upplever att det inte går åt rätt håll, och om du oroar dig för att det hela till sist kan leda till en konkursansökan.

Det går att avveckla ab med likvidation

Likvidation och konkurs är inte samma sak! Om man likviderar i tid så kan man sälja av egendom och använda det kapital som finns för att betala skulder. Då lämnar man verksamheten på ett bra sätt och kommer fortsatt att ha ett gott rykte inom branschen. Om man bestämmer sig för att avsluta för att det lutar mot konkurs så måste man dock göra detta i tid för att det ska fungera.

Se över ekonomin

Kanske går det att rädda företaget med högre priser, bättre inköpspriser och ett snabbare kassaflöde. Om leverantörer kan ge dig längre återbetalningstid och du samtidigt kan få in mer för dina tjänster och produkter så går det kanske att vända trenden. Se över utgifter och försök att minimera dessa. Det kan ju finnas saker som du betalar för som verkligen inte behövs.

Sälj mer!

Hur kan du sälja mer och hur lång tid kommer det att ta? Det här är en brännhet fråga vars svar kan förändra företagets kurs. Det är förstås viktigt att du bygger på realistiska idéer som verkligen kommer att göra skillnad. Att betala stora pengar för luftslott är inte att rekommendera. Många gånger så kan det vara metoder som är helt gratis som leder till att man säljer mer. Som till exempel att man lär sig själv hur man kan använda sociala medier för att synas bättre online.

Har du stöd från kunniga personer

På tal om sociala medier så lever vi i en tid då det är lättare än någonsin att knyta värdefulla kontakter. Du kan få ut mycket av att tillhöra ett nätverk med personer som är insatta i din bransch och som inte bara kan förmedla nya kunder utan också den kunskap som du behöver för att förbättra företagets situation.

Jobba med rätt kunder

Det finns kunder som man ska säga nej till. Även om de verkar komma med stora beställningar som skulle kunna leda till ett stort plus i kassan så blir det till sist inte så då de inte betalar i tid. Välj kunder där det finns potential för utveckling. Det kan vara en nyckelstrategi då du vill undvika att avveckla ab via en konkurs!


Publicerat

i

av

Etiketter: