Likvidera aktiebolag frivilligt i god tid

En likvidation innebär att man säljer av tillgångar och betalar av på skulder. Blir det något över då man har valt att likvidera aktiebolag frivilligt så delas detta upp mellan aktieägare. Om det är så att man inser att verksamheten inte fungerar som den ska så kan man fundera på om det kanske är läge att avsluta bolaget innan det går för långt. En negativ spiral kanske kan vändas, men om inte så är det förstås bättre att backa ut med hedern i behåll hellre än att sätta en massa leverantörer och samarbetspartners i klistret.

Likvidera aktiebolag på rätt sätt

Det finns mycket att förstå då man driver aktiebolag och man kan faktiskt få problem enbart av att inte följa regler från Bolagsverket. Ett ridcenter var nära tvångslikvidation enbart för att de inte har lämnat in årsredovisningen i tid till Bolagsverket! Det här visar att man måste vara noga med det administrativa arbetet och så även efter det att man väljer att likvidera.

Om man väljer att sälja bolaget till en bolagsservice som kommer att likvidera aktiebolag åt en så kan man vara säker på att det här görs på rätt sätt. I varje fall då man vänder sig till en seriös aktör som har ett gott rykte och lång erfarenhet av att avveckla aktiebolag. Det kan vara den bästa vägen att gå då man själv inte är helt insatt i hur man ska sköta avvecklingen på rätt sätt.


Publicerat

i

av

Etiketter: