Glassen var god men de fick likvidera bolag

Då portarna för den nya glassbutiken i Katrineholm slogs upp år 2012 så såg det ljust ut. Glassen var fenomenal och mycket uppskattad, precis så som ofta är fallet med riktigt god italiensk glass. Men drömmen gick snart i kras och man fick likvidera bolag då det inte fungerade. Ett år senare så kunde Kkuriren online berätta att glassmaskiner var sålda och glassentusiasten bakom projektet stod utan jobb.

Man fick likvidera bolag då kunderna uteblev

Visst var det många som kom och köpte glass från IceDream på Hantverksgatan i Katrineholm, men inte tillräckligt många. Kanske berodde det på att just den sommaren var kylig och rätt så regnig. Då är det inte lika många som känner för att äta glass, hur god den än må vara! När Rickard Sundström och Francesca Sundström insåg att det inte fungerade då den kalla sommaren följdes av vinter där ännu färre var intresserade av produkten så fattade de beslutet att lägga ner. De fick helt enkelt likvidera bolag för att kunderna uteblev, inte för att de inte hade ett fantastiskt gott koncept.

Hade mer tid förändrat något?

I efterhand så är det svårt att säga om det hade sett annorlunda ut om IceDream hade fått mer tid. Butiken blev populär bland dem som upptäckte den. Man såg till att erbjuda både glass och mat för att öka omsättningen men det hjälpte inte. Kostnaderna blev för stora samtidigt som intäkterna inte nådde en skälig nivå.

Intresset för att producera handgjord italiensk glass finns fortfarande men som eget företag så gick det inte. Tiden räckte inte till för att få det att gå runt så maskinerna såldes av och bolaget avvecklades. Sundström har inte helt gett upp hoppet.  Om någon skulle komma med resurserna som krävs för att få den här typen av projekt att fungera så är han med på noterna. Men som det ser ut nu så finns inte resurserna och det är bara att beklaga att Katrineholm blir utan väldigt god glass. Det hjälper inte att folk protesterade på nätet, verkligheten är sådan att det inte går att få en ny glassbutik att går runt utan rätt kundunderlag.

Kanske kan man börja om på nytt sätt

Kanske kan Sundström göra ett nytt försök och jobba lite annorlunda. Han fick ett förslag om att sälja på torget istället för i butik. En annan möjlighet kanske kunde vara att sälja till fler städer och börja med produktionen hemifrån tills möjligheten till prisvärda lokaler kommer. Även om det första försöket inte fungerade och slutade med likvidation så finns det inget som säger att ett andra försök som byggs på en bättre plan inte kan lyckas. Hur det kommer att gå med detta är helt upp till paret Sundström och deras passion för att tillverka god italiensk glass.


Publicerat

i

,

av

Etiketter: