Avveckla aktiebolag som går med vinst

 

För Peter Jansson så var det inte självklart att en gång starta bolag. Han hade jobbat ett bra tag på ett möbelföretag i Småland då han insåg att det inte fanns plats för utveckling. Peters tankar om en ny försäljningsprocess där man skulle inkludera koncept som ergonomi och skräddarsydda lösningar fick inget gehör. Det var då som företaget med personlig möbelservice drogs igång. Han började som enskild firma och efter några år så insåg han att det rent ekonomiskt skulle löna sig bättre att driva aktiebolag. Det var flera som blev förvånade då Peter valde att avveckla aktiebolag som gick med vinst. Men för Peter så var det inte så konstigt.

Avveckla aktiebolag istället för att sälja

Bolaget gick med vinst men det rörde sig inte om miljoner. Peter hade redan dragit ner på verksamheten då han fortsatt jobbade själv med enbart frun som administrativ hjälp. Barnen ville inte kliva in och jobba med möbler då de hade helt andra intressen. Drömmen om att få resa jorden runt fanns där och då både Peter och hans fru Anne hade nått pensionsålder med god hälsa så insåg de att det var nu eller aldrig. Då Peter insåg att han skulle kunna avveckla aktiebolag och genast plocka ut vinsten så tyckte han att det lät som en bra idé.

Resan blev av!

Peter vände sig till en bolagsservice som kunde köpa företaget och sedan avveckla i egen regi. Det här innebar förvisso att han inte fick lika mycket för bolaget som han hade fått om han hade sålt det för fortsatt drift. Men pengarna som kom in då Peter sålde av möbler, lokaler och fordon som ingått i bolaget var mer än nog för att sponsra ett års bekvämt resande i världen. Det var ju knappast tal om att ge sig ut på Rosa Bussarna. Peter och hans fru vill resa första klass och bo på de bästa hotellen. Bolagsservicen kunde snabbt konstatera att möbelföretaget var stabilt och att de kunde genomföra en snabbavveckling på enkelt vis.

Snabbt och smidigt

Kanske var det just det att affären gick så snabbt och smidigt som fick Peter att välja att avveckla aktiebolag hellre än att leta efter rätt köpare. Då de väl hade bestämt sig för att sluta jobba med bolaget så tyckte Peter och hans fru att det bara var jobbigt att behöva lägga ner tid på att leta efter en köpare. Dessutom så var de oroliga för att det goda rykte de hade byggt upp skulle förstöras av felaktig drift i någon annans regi.


Publicerat

i

av

Etiketter: