Det blev för segt att sälja bolag

Klas fru suckar fortfarande då tiden då bolaget såldes kommer på tal. Det var ett år då Klas inte kunde vara med på familjeträffar, inte kunde stanna på semesterresan tiden ut och hela tiden behövde finnas tillgänglig för frågor. Han hade bestämt sig för att sälja bolag och det dök upp en seriös köpare rätt så snabbt. Men i och med att det handlade om åtskilliga miljoner så var de inte snabba med att avsluta affären.

Sälja bolag till rätt köpare

Att det var rätt köpare rådde det inga tvivel om. Klas kände till företaget som vill köpa hans bolag sedan tidigare. Han visste att om han skulle sälja bolag så skulle det bara bli bra om ett större tillverkningsföretag inom samma bransch tog över. Sonen Hans hade sedan länge gjort det klart att han inte var villig att kliva in och ta över. Även om det blev krångligt med ständiga möten och att hela tiden ta fram redovisning så tyckte Klas att det var värt arbetet för att han visste att bolaget skulle leva vidare på rätt sätt. Dessutom så var köparen villig att betala riktigt bra för hans verksamhet.

När försäljningen äntligen var klar så tyckte Klas att det var dags att fira. Han tog med sig sin fru till Kina. Det var också rätt så krångligt. Det tog flera veckor att få visa, och kinesiska ambassaden i Stockholm ställde många fler frågor än vad företaget som köpte Klas bolag gjorde. Men iväg kom de och det har de inte ångrat.


Publicerat

i

av

Etiketter: