När ska du avsluta bolag?

Kanske har det gått trögt sedan start, kanske är du i en temporär svacka. Det här är inte så lätt att veta om du inte har lång erfarenhet av att driva företag. Innan du bestämmer dig för att avsluta företag så ska du absolut se till att få god rådgivning av en person som du upplever som kunnig och ärlig. Här är några punkter att beakta då du undrar om du kanske borde likvidera företaget…

Avsluta bolag då det inte går bra

För många så är likvidation av företag synonymt med att det inte går bra för verksamheten. Det behöver inte betyda att det går minus men om utvecklingen inte är positiv så kan det finnas anledning till att avsluta bolag. Om det är så att det inte går bra för ditt företag så är det verkligen viktigt att du pratar om saken med en expert. Det kan ju vara så att du ger upp för snabbt.

Kan det gå bättre?

Det du behöver ta reda på är om det kan komma att gå bättre. Du ska inte avsluta bolag om det finns goda möjligheter att vända en negativ trend och få fart på verksamheten. Fundera också på om det kan gå bättre i din regi eller om du behöver få in en ny chef eller kanske sälja delar av bolaget. Med en partner som är bättre på sälj än vad du är så kanske läget kommer att se helt annorlunda ut om några månaders tid.

Du vill gå vidare

Fråga dig också om det bara handlar om ekonomi. Kanske är det så att du vill gå vidare och göra något helt annat. Din livssituation kanske kräver att du är tillgänglig mer för familjen eller att du inte jobbar på samma sätt. Med avveckling av bolag så kan du börja om på nytt med något helt annat än det du gör nu vilket kan kännas attraktivt och som något som kommer att påverka ditt liv på ett mycket positivt sätt.

Det finns ingen lämplig köpare

Det kan ju också vara så att ditt företag fungerar bra men att du ändå vill bli av med det. Då du har letat efter en lämplig säljare länge så kan det bli så att du till sist föredrar en likvidation. Det finns ju företag som är mycket svåra att sälja och då kan likvidationen bli lösningen när du inte längre vill jobba vidare med verksamheten.

Dags för pension

Det är dags för pension och ingen vill driva företaget vidare. Då kan det vara läge att avsluta bolag för att se till att det går i graven på ett bra sätt. Använd dig eventuellt av snabbavveckling för att kunna gå i pension snabbare. Om du själv ska ta hand om avvecklingen så får du räkna med att följa utvecklingen för detta under minst ett års tid.


Publicerat

i

av

Etiketter: