Varför ska du välja snabbavveckling?

Det blir alltmer populärt att sälja bolag för att avveckla det. Det här beror inte på att det är svårt att avveckla bolag själv. Det finns tydlig information på Bolagsverket som talar om hur du ska göra för att lägga ner bolag. Om du har tid så kan du ta dig igenom denna information och steg för steg ta hand om avvecklingen.

Men om du vill bli klar med företaget snabbare så kan snabbavveckling bli ett bättre alternativ. Det hörs ju på namnet! Det är inte bara det att det går snabbt att lägga ner aktiebolag på detta vis som gör att många väljer formen. Det finns fler skäl, här är några.

Snabbavveckling ger dig lugn och ro

Om det är så att du tycker att det är jobbigt med administrativt arbete så finns det stora fördelar med att få hjälp med avvecklingen av bolaget. Med snabbavveckling så kommer du att sälja aktiebolaget till en bolagsservice som i sin tur kommer att avveckla det. Så snart som försäljningen är klar så är du klar.

Du behöver inte tänka på att svara på frågor från Bolagsverket och du kan lita på att en professionell bolagsservice klarar detta. Du kan gå vidare och göra annat med tryggheten att bolaget läggs ner på rätt sätt.

Sälj bolag till en seriös tjänst

Det är förstås mycket viktigt att du säljer ditt bolag till en seriös bolagsservice. När du gör det så kan du vara säker på att skatter och avgifter betalas in i tid. Då kommer du inte att få brev från skattemyndigheten vid senare tillfällen. Ett seriöst bolag kommer också att betala dig i tid i enlighet med de villkor som ges.

Snabba pengar

En mycket stor fördel med att sälja bolag för snabbavveckling är att du på detta vis får dina pengar för företaget snabbare. Du slipper gå igenom hela processen med avveckling. Pengarna som blir över får du på en gång. Det kan vara viktigt om du till exempel har planer om att dra igång en ny verksamhet och vill starta på ny kula.

Tänk bara på att du kommer att få betala en viss avgift till bolagsservicen som tar hand om avvecklingen. De kan ju inte utföra detta arbete gratis. Det är självklart men ändå något som du inte får missa. Kostnaden ska du vara medveten om från start. Om du anser att det rör sig om för mycket pengar så kan du antingen se på andra tjänster eller så kan du fundera på att själv lägga ner bolaget.

Men många tycker att kostnaden för snabbavveckling är försvarbar då de ser det som en stor fördel att de får tid och resurser till att göra annat som kan bli mycket lukrativt.


Publicerat

i

av

Etiketter: