Avveckla ab själv eller inte

Numera så måste man inte vara expert på det lagliga omkring avveckling av aktiebolag för att ta hand om detta moment själv. Både Bolagsverket och Skatteverket har god information om hur man ska avveckla ab. Du kan följa deras mallar steg för steg. Om du bara har tid och tålamod så kommer bolaget till sist att vara avvecklat och då har du betalat minsta möjliga för detta.

Men tid är ju också pengar. Det är just på grund av detta som många väljer snabbavveckling. Det här är en tjänst som gör det mycket enklare att lägga ner ett aktiebolag. Det kan till och med bli så att du sparar pengar på en likvidation som utförs av en bolagsservice. Detta trots att du får betala för tjänsten.

Avveckla bolag själv

Om du bestämmer dig för att avveckla ab själv så måste du vara säker på att du gör detta på rätt sätt. Det är inte bra att slarva. Små misstag kan stå dig dyrt. Reglerna för hur ett aktiebolag ska avvecklas är tydliga. De kan man inte leka med. Om du tror att det bara är att meddela Bolagsverket om att du slutar driva företaget så trodde du fel.

Det hela börjar med en bolagsstämma där beslutet om likvidation tas. Sedan så måste det utses likvidator som är personen som kommer att ta hand om att avveckla aktiebolaget. Det finns en rad blanketter som ska fyllas i och kommunikationen med Bolagsverket kan pågå i flera månaders tid. Från det datum som du sätter igång avveckling med rätt steg så kan det dröja 8-9 månader innan det hela är klart.

Sälj bolag för avveckling

Det går också att sälja bolag för att få en avveckling utförd av ett annat bolag. Det är det här som kallas för snabbavveckling och metoden är mycket populär. När du har sålt bolaget så kommer du inte att behöva göra något mer. Du har fått dina pengar och kan gå vidare.

Processen som tar så många månader sköts av köparen. Det här betyder att du måste sälja till ett bolag som verkligen kan det där med likvidationer. De måste vara noga och får inte ta genvägar som senare kommer att kosta dig en massa pengar.

Att sälja bolag för att avveckla kan vara mycket smart. Det innebär en kostnad men ger dig också fria händer. Du kan gå vidare med nya projekt och behöver inte oroa dig för att avveckling av ab inte görs på rätt sätt.

När du ska välja en bolagsservice så bör du alltid sätta kvalitet i första rummet. Hoppa inte på erbjudanden om snabbt och billigt om de kommer från okända aktörer som ingen tycks veta något om.


Publicerat

i

av

Etiketter: