Avveckla bolag innan det är försent

Drömmen är inte inom räckhåll, det gäller att inse det då företaget är på väg att braka sönder. Det här är lättare sagt än gjort. Det största problemet med alla svenska företag som läggs ner inom några år efter att de startas är att de inte grundas på rätt sätt. Alltför många entreprenörer inser inte hur viktigt det är med en solid och testad affärsplan. Utan en god plan så blir det ofta så att man får avveckla bolag om det inte ska bli konkurs. Beslutet bör fattas så tidigt som bara möjligt.

Avveckla bolag i rätt tid

Att inte avveckla bolag i tid kostar en massa pengar. En konkurs kan bli så dyr att det inte går att komma igen. Men det är klart att du inte kommer att gå i tankar om likvidation då du just har dragit igång. För att undvika att alltför många månader och år går innan du fattar rätt beslut så ska du hålla stenhård koll på din affärsplan och på de uppsatta målen.

Om företaget inte börjar gå på plus i enlighet med planering så måste det ses som en varningsklocka. När detta sker så får du antingen se på åtgärder som även dessa har planerats för eller göra upp en ny plan för sorti. Du kan då kontakta en bolagsservice som erbjuder snabbavveckling och som kan erbjuda dig en vettig betalning för din verksamhet.

Undvik lån som inte ger något

Det är klart att ett företagslån kan vara en hjälp då du vill sätta in åtgärder som kan leda till att företaget går åt rätt håll. Men företagslån är inte alltid den bästa lösningen. Detta särskilt om du redan har lån. Att direkt pumpa in mer pengar i bolaget som konstgjord andning kan kännas lockande men är något som du faktiskt ska undvika. Det kan vara mycket klokare att se vad du kan få för företaget just nu om du väljer att sälja bolag för avveckling.

Rykte och kommande projekt

Tänk också på framtiden. Bara för att det inte gick vägen med denna verksamhet så finns det inget som säger att du inte kan testa igen. Du lär dig ju otroligt mycket av att hamna i situationen då du behöver avveckla bolag i tid. Den kunskapen kan du ta med dig in i ett nytt företag längre fram. Om du sköter likvidationen på rätt sätt så behåller du ett gott rykte i affärsvärlden.

Ditt goda rykte är också en investering i kommande projekt, och du kommer ju att ta med dig kontakter som du kan behöva då du startar på ny kula igen.


Publicerat

i

av

Etiketter: