Vad kommer det att kosta att likvidera ab?

Hur mycket det kommer att kosta att likvidera ab beror på hur du gör detta. Om du till exempel väljer att likvidera ab själv så ska du betala för Bolagsverkets registreringsavgifter. Om du inte tar någon hjälp utifrån kan du komma undan med under 2000 kronor fast då har du ju inte räknat på vad tiden du lägger på likvidationen är värd.

Pris för att likvidera ab med snabblikvidation

Om du väljer att lägga ut likvidationen på ett annat bolag med det som kallas för snabblikvidation kommer det att kosta mer än att likvidera ab själv. Den här formen av avveckling kan kosta flera tusenlappar men då är det ju också så att du får ut pengarna för bolaget på en gång.

Det är ganska vanligt att du får betala omkring 12 000 kronor för en vanlig likvidation. Det kan vara mer än så eftersom du ska betala både moms och avgift till Bolagsverket. Men när du ser på kostnad för likvidation av ab så måste du också vara medveten om vad du sparar med den.

Din tid är också värt något

Kostnaden för att likvidera ab kan inte bara ses som en summa som du jämför med kostnaden för att själv sköta likvidationen. Om du räknar på detta vis så är det kanske så att din tid inte är så mycket värd.

För den som inte har något emot att själv sköta avvecklingen är det klart att det ändå kan ses som en stor besparing att göra detta på egen hand. Men för den som tycker att en sådan process är rena rama plågan så finns det ett stort värde i möjligheten att få denna hjälp av ett annat bolag.

Vad kan du göra med pengarna i bolaget?

En annan fråga som påverkar hur du ser på kostnad av snabblikvidation är vad du kan göra med pengarna som finns i bolaget. Om du väljer att likvidera ab själv får du vänta i nära ett års tid på att få ut denna summa.

Om det är så att du kan investera pengarna i något vettigt just nu är det också en kostnad att beakta. Då du får låna pengar för att du måste vänta på att få ut kapitalet från bolaget som du avvecklar ska du lägga kostnaden för lånet till dina kostnader.

Det kan alltså vara så att du sparar mer på att få avvecklingen klar snabbt för att kunna använda kapitalet som du då får tillgång till på en gång. Med snabbavveckling får du ju ut pengarna för bolaget samtidigt som du säljer det. Är all dokumentation i ordning är detta en smärtfri process som du kan dra stor nytta av.


Publicerat

i

av

Etiketter: