Vad kostar det att likvidera ab?

Om du likviderar ditt bolag själv så är det din tid som kostar mest. När du vill likvidera ab med snabbavveckling så kommer det också att kosta. Detta trots att du då säljer ditt bolag. Pengarna du får ut på detta vis kommer att vara minus den avgift en bolagsservice tar för att sköta likvidationen åt dig.

Likvidera ab på egen hand

Om du själv kommer att avveckla bolaget så är det inte så många avgifter att hålla koll på. Det som kommer att kosta mest är din tid och ditt ansvar. Det gäller att inte göra fel för det kan leda till problem senare.

Dessutom ska du vara tillgänglig för korrespondens med Bolagsverket då det behövs. På grund av detta så kan du inte släppa ett bolag som du likviderar på många månaders tid. Ibland tar det nära ett års tid att bli klar med en likvidation.

Därmed inte sagt att du måste sitta med avvecklingen varje dag. Om din tid är dyrbar och du vill ha plats i huvudet för andra projekt så får du själv komma fram till vad den faktiska kostnaden för att likvidera ab själv blir!

När du väljer snabbavveckling

Det finns flera aktörer som kan hjälpa dig med snabbavveckling. De ger dig lite olika priser på avvecklingen. Var medveten om att den information du får för pris på avveckling på en hemsida kommer att vara generell.

Det kanske står att du får betala 6000 kronor och att Bolagsverkets ändringsanmälan ingår. Men det betyder inte att detta är det slutliga priset för varje företag. Priset för en avveckling kommer att baseras på bolagets substansvärde.

Det betyder att det kan kosta en bra bit över 10 000 kronor trots att en hemsida ger ett annat pris. Om ditt bolags substansvärde ligger på mer än 300 000 kronor så kan det bli dyrare. Det här är något du måste kolla upp så att du får rätt kostnad för ditt bolag.

Priset kan vara kostnaden värt

Det vi ska komma ihåg är att kostnaden för att få hjälp med att likvidera ab kan försvaras om du inser att du faktiskt inte har tid eller lust att syssla med detta. Ponera också att du får ut pengarna ur bolaget minus kostnaden för avvecklingen på några dagars tid.

Om du jämför detta med att vänta upp till 9 månader på att få ut pengarna från ditt bolag så kan det ju göra stor skillnad. Detta måste du räkna på då du funderar på vad det kostar att få hjälp med snabbavveckling och om det är värt det för dig.


Publicerat

i

av

Etiketter: