Varför kritiseras att likvidera ab med snabbavveckling?

Snabbavveckling är en likvidationsmetod som normalt sett används för att snabbt avveckla ab. Många uppskattar möjligheten att lägga över likvidation på ett annat bolag. När du inte behöver likvidera ab själv så får du ju tid och tankekraft över för annat.

Men det finns också en hel del kritik mot den här typen av likvidation och det är viktigt att förstå varför. Inte minst för att det kan vara bra att förstå vilka fallgropar som finns så att du fattar kloka beslut om du överväger snabbavveckling för likvidationen.

Likvidera ab med risk för mindre noggrann hantering

En del menar att risken med att sälja bolag för att få det avvecklat i första hand rör själva processen där det finns skatter som ska betalas och dokument som ska fyllas i. Om likvidationsprocessen inte genomförs på ett lagligt och korrekt sätt så är det faktiskt den som säljer ab som har ansvar för detta.

Med andra ord så har det hänt att mindre seriösa bolag erbjudit snabbavveckling och sedan misskött uppdraget. Detta har lett till bakläxa för tidigare ägare vilket kom som en kalldusch längre fram.

Potentiellt missbruk av bolaget

En annan sak som kan vara en risk om du vänder dig till en oseriös bolagsservice för att få hjälp med att likvidera ab är missbruk av bolaget. Du betalar för att de ska avveckla men istället så säljer de bolaget vidare. De kanske till och med kallar det för ett lagerbolag vilket givetvis är en lögn och ställer till med vidare problem för den som köper.

Men det här är en risk som är ganska enkel att undvika. Om du bara är noga med att se på kundomdömen från personer som har sålt ab till bolagstjänsten så märker du om det finns anledning till att misstänka missbruk.

Det kan bli dyrt

Vi måste också ta upp kostnaden med snabbavveckling för den är en risk. Det är självklart att tjänsten måste kosta pengar för det är trots allt tal om många timmars arbete som du som säljer bolaget slipper ta tag i.

Samtidigt kan vi inte säga att detta ska få kosta vad som helst. Det finns tyvärr bolagstjänster som utnyttjar behovet av att slippa likvidera ab på egen hand och tar stora summor för detta. Det finns också risk för att de är otydliga från start med sina kostnader så att du blir överraskad när du ser hur mycket de drar av från din utbetalning efter försäljning.

Kritiken är befogad

Som du kan se är kritiken befogad. Den är viktig att vara medveten om när du ska likvidera ab och tänker att snabbavvecklingen blir bästa lösningen för dig. Det kan bli en mycket bra lösning som dessutom är prisvärd då du sparar så mycket tid. Men bara om du noga undersöker att du inte riskerar ovan nämnda fallgropar.


Publicerat

i

av

Etiketter: