En presentation av några aktörer inom snabbavveckling

Snabbavveckling av aktiebolag har blivit allt vanligare de senaste åren ända sedan Svenska Standardbolag skapade tjänsten 1992. Många nya aktörer har dykt upp på marknaden. Att snabbavveckling är ett effektivt och smidigt sätt att avveckla sitt bolag på står nog utom tvivel idag, men det kvarstår ändå frågor inför en snabbavveckling. Hur lång tid tar det? Hur mycket kostar det? Och så vidare, men den kanske viktigaste frågan är nog ändå, vem ska jag anlita för snabbavvecklingen?

Här tänker vi nu kort presentera några av de största aktörerna på marknaden. Observera att vi inte kommer att bedöma vilken av dessa aktörer som är störst eller bäst, endast ge en bild av marknaden.
Svenska Standardbolag AB
Detta är ett gammalt bolag som registrerades redan 1954. De har varit verksamma inom snabbavveckling sedan 1992. De har kontor i Falun, Stockholm, Göteborg och Malmö.

Citadellet Likvidationer AB
Är ett ganska ungt bolag som registrerades 2010 men som varit verksamt i branschen mycket längre än så genom sitt Moderbolag. De har kontor i Vaxholm.

Bolagspartner
Är också ett relativt ungt bolag som registrerades 2010. De har kontor i Lund.

Aktiebolagstjänst Leif Malmborg AB
Registrerades 1984. Kontor i Uppsala och Stockholm. Aktiebolagstjänst tillhandahåller en mängd olika tjänster för aktiebolag.

Några tips inför valet av aktör

Börja med att kontrollera företaget i Allabolag.se.
Ring och prata med dem, lita på din magkänsla. Man kan undersöka en mängd parametrar som antal anställda, årsomsättning och antal år som de varit aktiva. Att ett företag har existerat länge och har många anställda kan innebära att de har lång erfarenhet och effektiva rutiner, men det kan också innebära att de har blivit lite ”bekväma” och dyra. Ett yngre eller mindre bolag kanske inte besitter samma kollektiva erfarenhet men enskilda anställda kan bära på lång erfarenhet och som företag kanske de är hungrigare och mer på hugget. Det kan vara positivt då de jagar konkurrensfördelar som snabbare handläggning eller konkurrenskraftigare arvoden. Det finns inga parametrar som ger ”säkra” svar, men ju mer information du införskaffar desto bättre möjlighet har du att fatta ett väl informerat beslut.
Sist men inte minst är det bra att ”googla” företaget och se om man hittar några recensioner eller artiklar om misskötsel av ärenden.


Publicerat

i

av

Etiketter: