Vad ska man tänka på när man vill likvidera bolag snabbt?

Av alla bolagsformer så är aktiebolag den som kräver lite mer vad gäller kunskap om både start och avveckling. Det här beror givetvis en hel del på att det här handlar om ett företag som kan ha flera delägare, men också om att skatteregler och mer skiljer sig från andra företagsformer. Om man vill likvidera bolag snabbt och tänker sig att sälja det i detta syfte så ska man betänka att kunskap är ett måste för att det inte ska bli fel.

Likvidera bolag med snabbavveckling

När man ska avveckla aktiebolag med snabbavveckling så kommer en bolagsservice att ta hand om det administrativa arbetet. Det här sker efter det att man har sålt bolaget. Det kan låta enkelt nog men faktum är att man ska vara försiktig med den här typen av försäljningar. Det är inte alla bolagstjänster som är lika pålitliga och det måste man vara medveten om. Det krävs kunskap och erfarenhet för att avveckla ab på rätt sätt.

Så kan du ta reda på mer

Trots att man inte längre äger företaget så kan det bli problem om man har sålt till ett bolag som jobbar på ett olagligt sätt. Om du vill kolla upp bakgrund för bolagstjänsten så går det alltid att finna en massa information online. Man kan alltid se i forum vad folk säger och det kan ge en varning om ett företag som inte beter sig på ett bra sätt.

Dessutom så kan man surfa in på hemsidor som Hitta.se. Det här är inte bara en sajt som gör det lätt att hitta telefonnummer och adress till personer och företag. Med Hitta så kan man även ta en titt på redovisningar från aktiebolag i Sverige. Det här kostar inget och kan ge information som kan skvallra om ett företag som har problem eller tvärtom ge grönt ljus till försäljningen.

Man bör aldrig sälja till ett företag som inte har bra ekonomi. En god ekonomi är ju det minsta man bör ha om man ska hantera nedläggning av aktiebolag. Det är inte bara det att bolagsservicen måste ha kapitalet för att köpa företag. De bör ju även ligga på en nivå där det är tydligt att de vet vad de sysslar med och inte har finansiella problem.

Likvidation som man utför själv

Det går förstås också att ta hand om en likvidation utan att sälja bolag. Det är egentligen inte så svårt att själv likvidera bolag. Det handlar mer om tid och att man kommer att få syssla med avvecklingen under ganska många månaders tid. Om man istället kan göra annat så kan det ju vara värt att sälja ab och få pengarna på en gång och låta proffsen sköta själva avvecklingen.


Publicerat

i

av

Etiketter: