Avveckla aktiebolag då barnen inte vill ta över

Vad ska man göra då det är dags att sluta driva företag men barnen inte vill ta över? Det här är det faktiskt många som får fundera på. Barn som har vuxit upp i ett högteknologiskt samhälle har helt andra intressen. De är inte alls intresserade av att axla rollen som VD för tillverkningsföretaget som har gått i generationer. Då man kanske inte har lust att sälja utanför familjen så finns möjligheten att helt enkelt avveckla aktiebolag. På så vis så kan man låta det vila i frid.

Lennart valde att avveckla aktiebolag med snabbavveckling

Lennart drev länge ett bussbolag i södra Sverige. Det gick bra och på några årtionden så gick de från att köra en linje till att erbjuda resor över hela Europa från mindre svenska orter. Lennarts dotter hjälpte till ett tag som bussvärdinna under 1980-talet men valde sedan att flytta utomlands för att utbilda sig till tolk. Hon var inte intresserad av att sköta företaget då Lennart kände att det blev för mycket för hans hälsa.

För Lennart så var det inte fråga om att sälja till någon annan för fortsatt drift. Han valde att avveckla aktiebolag med snabbavveckling. Det innebar att han så snart som bolaget var sålt till en bolagsservice fick ut pengarna för det. Lennart fick därmed en bra slant att dryga ut pensionen med. En del av pengarna investerade han i en mindre lägenhet i den tyska stad som hans dotter nu bor i. Det har ökat hans livskvalitet avsevärt eftersom han på detta vis kan umgås mer med barnbarnen.


Publicerat

i

av

Etiketter: