Är det svårt att sälja aktiebolag?

När du vill sälja din verksamhet så står du inför flera olika alternativ. Om det inte finns en självklar köpare så blir det kanske besvärligt att sälja aktiebolag. Det här beror förstås en hel del på vad företaget sysslar med och hur det går. Men även mycket lyckade aktiebolag kan vara svåra att sälja. Det tar tid att hitta rätt köpare och att komma överens om pris. Om du däremot väljer snabbavveckling så kommer försäljningen att gå mycket snabbt.

Sälja aktiebolag för att avveckla det

Det går att sälja aktiebolag för att avveckla det. Idag så kan man vända sig till en bolagsservice som jobbar med detta. De kommer att sköta allting som krävs för att bolaget ska likvideras. Det betyder att de under flera månaders tid kommer att förse Bolagsverket med nödvändiga dokument, och att de kommer att göra allt annat som ingår i en likvidation. När du har sålt så behöver du inte vara insatt i vad som händer med avvecklingen och det gör det otroligt enkelt att bli av med verksamheten och att gå vidare.

Sälja bolaget för vidare drift

Men om det är så att du vill sälja aktiebolag för att det ska drivas vidare av någon annan så kan det bli lite svårare. Då gäller det ju att du finner en köpare som förstår hur företaget ska skötas. Helst vill du sälja till någon som kommer att utveckla verksamheten och stärka den. Varumärket kommer ju att associeras med dig även då du inte längre äger företaget. Då blir det lite svårare att välja köpare och att se till att försäljningen ger fortsatt goda resultat.


Publicerat

i

av

Etiketter: