När ska du inte välja snabbavveckling?

Det kan vara klokt att sälja ab för avveckling då du vill jobba vidare med annat eller helt enkelt inte har lust att själv sköta likvidationen av bolaget. Men det finns gott om tillfällen då du inte ska välja snabbavveckling och dessa ska vi kika lite närmre på här.

Välj inte snabbavveckling då ett bolag har mer att ge

Det är viktigt att beakta möjligheten att jobba vidare med ett bolag. Även med det som just nu är vilande. Om det finns anledning att tro att bolaget kan få fart igen ska du inte genomföra snabbavveckling.

Det kan ju vara så att det finns familjemedlemmar som inom snar framtid kan tänka sig att sparka igång verksamheten igen. Då är det ju onödigt att behöva börja om från början igen då det redan finns varumärke och ett registrerat bolag.

Betala inte för något du klarar av själv

En annan anledning till att inte välja snabbavveckling är att du klarar detta själv. Om du tycker att det är enkelt nog att genomföra en likvidation så finns det ju ingen anledning till att lägga ut jobbet på någon annan.

Det är förvisso en fördel att inte behöva lägga tiden på avvecklingen men då ska du verkligen ha goda skäl till att inte göra det. Om du har tiden och dessutom tycker att det är helt okej att sköta det hela rent formellt så är snabblikvidationen inget för dig.

Här gäller det förstås att inse värdet i att betala för att få hjälpen. Det är upp till dig att avgöra om du tycker att det värde du får ut av att köpa tjänsten kan motiveras av kostnaden. Här bör du också vara om dig och kring dig. Om du får betala ett för högt pris för tjänsten kan det vara bättre att välja ett billigare alternativ eller att sköta det hela själv.

Undvik bolag som inte jobbar på ett lagligt sätt

Du ska också undvika snabbavveckling då den ges av ett skumt bolag som inte sköter sig. Detta sker tyvärr då och då. När du väljer en seriös bolagsservice med gott rykte tar du ingen risk. Men om du hittar en ny tjänst som lovar guld och gröna skogar ska du tänka dig för.

Kasta dig inte in i snabbavvecklingen. Se över bolaget som erbjuder tjänsten och ta reda på vad andra som köpt samma tjänst har att säga om den. Det är verkligen inte värt att köpa snabbavveckling av ett bolag som sedan strular till det hela. Det är ju något som kan stå dig dyrt i slutänden.

Summering

Det finns tillfällen då du inte ska välja snabbavveckling. Om bolaget kan dras igång igen eller om du kan sköta avvecklingen själv är det inte så smart att sälja ab för att avveckla. Dessutom ska du inte sälja ditt bolag till en firma som är tvivelaktig och som kanske inte utför avvecklingen på ett korrekt sätt.


Publicerat

i

av

Etiketter: