Om du tänker som anställd får du sälja aktiebolag!

Det är många nystartade bolag som snabbt läggs ner. Detta är inte unikt för svenska företag. Många gånger så dras en verksamhet igång med mentaliteten som grundaren har från sin tid som anställd. Detta kan leda till att du får sälja aktiebolag för att slippa gå i konkurs helt enkelt för att du inte klarar av utmaningen som är att vara entreprenör.

Varför får du sälja aktiebolag då du tänker som anställd?

Att du ens går i tankar om att ge upp och försöker komma fram till hur du ska sälja aktiebolag för att rädda det som räddas kan är ett tecken på anställd-mentalitet. Det är en utmaning att dra igång ett eget bolag och för att lyckas kan det ibland vara så att du måste ha is i magen även då det ser mörkt ut.

Men det hela börjar ju inte med att du inte får verksamheten att gå runt. Kanske sade du inte ens upp dig från ditt jobb då du startade ditt bolag. Då fattade du vissa beslut för hur du skulle driva företaget och här kan vi se hur en anställd-mentalitet kan leda till handling som inte alltid är optimal.

Ett nytt företag för anställda

Det är ganska vanligt att den som aldrig har drivit bolag tänker att det krävs ett fint kontor och all utrustning för att verksamheten ska kunna gå igång. Investeringar görs i saker som faktiskt inte är så nödvändiga. Men det är här som den anställda mentaliteten kommer in i bilden.

Om det är så att du drar igång ditt företag för anställda och börjar med att hyra ett kontor, skaffa inredning och så en sekreterare så kan det vara raka vägen till att du snabbt får sälja aktiebolag för att undvika konkurs!

Börja smått i ditt hem

Om det är möjligt att dra igång ett bolag utan att skaffa allt det där som en anställd känner är ett måste så kan du komma långt. Du slipper då utgifter som kan vara svåra att möta innan du börjar dra in inkomsterna för detta.

När vi ser på lyckade företag runt om i världen så blir det tydligt att det var precis på detta vis som det började. Ett svenskt lyckat företag som Oriflame som idag syns med sina produkter i många olika länder startades av två bröder i ett garage!

Var redo att jobba dygnet runt

Som anställd kanske du tänker att det är bra fint att driva ett eget bolag. Då kan du ju komma in till kontoret lite senare på morgonen efter att ha tagit det lugnt och gjort annat. När du väl startar din firma så inser du att detta inte är sant.

Plötsligt har du inte ens tid att ta ut soporna hemma i köket! Att driva en egen firma innebär att jobba dygnet runt tills det hela går så pass bra att du kan börja delegera uppgifter till anställda. Om du har den anställdes mentalitet och från start tänker att andra ska ta ansvar så finns risken för att du får sälja aktiebolag för att det inte går runt.


Publicerat

i

av

Etiketter: